Christine van der Ree
De Wittenkade 148hs
1051 AN Amsterdam
Telefoon 06 - 201 301 48
Email acvdree@xs4all.nl
Intuïtie en vakbekwaamheid.
Christine zoekt altijd grenzen op gaat daar graag overheen. De vele werkgerelateerde reizen naar en verblijven in het buitenland getuigen daarvan in letterlijke zin. In figuurlijke zin zoekt zij naar de grenzen van haar mogelijkheden binnen haar vakgebied, het edelsmeden. Dit ambacht biedt vele mogelijkheden maar heeft ook zijn beperkingen. Het is een continue strijd om daar evenwicht in te vinden.
Hoewel ze opgeleid is als goudsmid, het kleinere werk in sieraden, heeft ze ook grote werken in zilver gemaakt.
Haar wil om vele disciplines binnen haar vak te beheersen verklaart wellicht de diversiteit van haar werk. En uitgangspunt gaat als een rode draad door haar werk: kwaliteit. Het gebruik van duurzame materialen als zilver en emaille, de perfekte toepassing van de technieken en oog voor detail en afwerking betekenen veel voor haar. Het is pas goed als het mooi is en pas mooi als het goed is. Intuïtie en vakbekwaamheid.

Emailleren is mijn specialisatie binnen mijn vak als edelsmid

  • Ik maak eigen werk in emaille: panelen, kommen, sieraden
  • Ik werk in opdracht van collega-edelsmeden, juweliers, particulieren:
    • nieuw werk;
    • vervanging van onderdelen;
    • restauratieopdrachten
Emailleren fascineert mij omdat het een vak is dat kennis en vaardigheden vereist, creativiteit en doorzettingsvermogen op de proef stelt en mijn gevoel voor schoonheid aanwakkert. Het is een continue uitdaging met vele spannende momenten.
Ik heb vele emaillesoorten en kleuren op voorraad:
Schauer
Soyer (Cristallerie st.Paul)
Thompson
Kayaku
Div. Britse merken
Div. industriële emailles