Christine van der Ree restaureert emaille
Restauratie van emaille moet per object bekeken worden. Soms is het mogelijk om het stuk opnieuw te emailleren zoals de getoonde Russische sterren. Het oude emaille wordt geheel verwijderd en het stuk wordt in de juiste kleur opnieuw geëmailleerd.
Indien de emaille niet verwijderd kan worden,  er ontbreekt maar weinig emaille bijvoorbeeld, moet worden gerestaureerd met moderne restauratietechnieken. Hiervoor gebruik ik hoogwaardige kunstharsen die speciaal ontwikkeld zijn voor de restauratie van glas en keramiek.  Dit materiaal kan op kleur gebracht worden, kan heel mooi gepoliist worden en heeft het uiterlijk van glas. Het is géén zogenaamd “Koud emaille”, dit product heeft voor serieuze restauraties te weinig mogelijkheden en is bovendien niet reversibel.
Het viooltje is gerestaureerd met op kleur gebrachte hoogwaardige kunstharsen.  Dit materiaal is reversibel dwz dat de restauratie zonder schade ongedaan gemaakt kan worden.
Bij het paneel met de aanbidding van Jezus moest eerst de gescheurde koperplaat gestabiliseerd worden waarna de ontbrekende emaille is opgevuld en geretoucheerd.
Hiervoor zijn ook hoogwaardige restauratiematerialen gebruikt.resatauratie viooltjeresatauratie viooltjeresatauratie viooltje viooltje - gerestaureerdrode ster - beschadigdrode ster - emailleerklaarrode ster - gerestaureerdspacer