Workshops

  Heb je zin om creatief bezig te zijn met emaille?
  Of wil je leren emailleren op zilver?
  Wil je meer weten over foldforming?


  Christine geeft workshops op maat.

   

  Leren emailleren

  Emailleren kan je leren!

  Graag deel ik mijn ervaringen die ik in ruim veertig jaar opdeed met emailleren. In mijn goed uitgeruste atelier kun je hiervoor terecht. 

  Edelsmeden, sieradenmakers, beeldend kunstenaars,  liefhebbers van emaille, hobbyklokkenbouwers hebben mijn atelier gevonden. 

  In mijn atelier is plaats voor maximaal 4 cursisten.  

  Ik bied verschillende mogelijkheden aan, namelijk middag workshops , dag/weekend workshops en de zomerworkshop. Kijk onder "geplande workshops" voor meer informatie over dagen en tijden.  Privé workshop of groepsles behoort ook tot de mogelijkheden. Wil je op regelmatige basis komen, bijvoorbeeld wekelijks of wil je een specifieke techniek leren? Neem daarvoor contact op via mail.

  De cursus of workshop kan doorgaan bij aanmelding van ten minste twee personen.
  Kom je alleen , dan gelden andere tarieven. De intensief weekenden geven meer tijd voor complexere werken, verdieping of experiment. 

  Traditionele emailleertechnieken zijn Cloisonné, Champlevé, Basse Taille, Plique à Jour en Peinture sur Email. Deze kunnen zowel op koper als op edelmetaal worden toegepast. Technieken als "High firing" of "Just Flux" moeten persé op koper worden gedaan vanwege de reactie met het koper en de temperatuur die ermee gemoeid is. Dit wil niet zeggen dat je er dan geen sieraden mee kunt maken natuurlijk. Maar ook groter of ruimtelijk werk maken in emaille is mogelijk.

  Wat vrijere technieken zijn werken met vloeibare emaille, werken op voorgeëmailleerd staalplaat, werken met grafische (druk) technieken. Ook daarvoor heb ik de mogelijkheden in mijn atelier.

  Kosten voor kennisoverdracht, begeleidende theorie, gebruik van oven, gereedschappen en emailles, evenals koffie en thee zijn inbegrepen in de workshop/cursusprijs. Uitgezonderd is het materiaal waarmee gewerkt wordt. Dit wordt naar gebruik verrekend en moet contant worden betaald in het atelier. Je mag je eigen zilver meenemen (1e gehalte of fijnzilver), dit kan ook voor je worden besteld. Koper, fijnzilver cloisonnédraad en zilver- en goudfolie is in het atelier te koop.  

   

   

  atelier - 1 atelier - 1 (1)